Diskuse

Jediné řešení války na Ukrajině je smrt Putina!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náhodou dnes ráno jsem se zamyslil nad tím, proč je Rusko tolik závislé na vývozu surovin, proč nerozvinulo efektivní ekonomiku, která by byla schopna vyrábět kvalitní výrobky. Díky dostatku surovin by to neměl být velký problém. Pak by Rusko bylo více soběstačné, nemuselo by se tolik bát Západu a ani by nemuselo tolik usilovat (např. vojensky) o politickou moc ve světě, protože by ji díky své ekonomice přirozeně mělo.

Zjednodušovat a generalizovat negativně o Rusku a Rusech se myslím nedá. Měli a mají spoustu vynikajících osobností.

Byla a je spousta vynikajících ruských matematiků (jsem matematik, tak to vím a mohu to posoudit) a v trochu menší míře i fyziků.

Osobně mám rád i některé ruské hudební skladatele, byť zpravidla z 19. století.

Problém však je myslím v tom, že v Rusku v době komunismu, před ním (za cara) i po něm se zatím nepodařilo dobře rozjet ekonomii. Vyváželi a stále vyvážejí např. zbraně, letadla (Antonov, byť částečně s západní technologií) a jinak kromě surovin mnoho jejich exportu osobně neznám. Měl jsem kdysi (v 70. letech, objektiv Helios) ruský foťák, nebyl špatný, asi to byla německá technologie. Jejich rakety vyvážely do kosmu i Američany, to však myslím už skončilo.

Věda a podobně třeba kosmonautika je zpravidla založena na menším týmu nadaných a (v každém režimu) do jisté míry privilegovaných lidí. Ekonomie je něco jiného, ta se dělá ve velkém a tu se Rusové myslím zatím dobře - efektivně a kvalitně - nenaučili dělat. Nevím proč to tak je. Možná proto, že si Rusové nedali do pořádku zákony a jejich kontrolu a nenaučili se motivovat lidi. V principu tedy asi proto, že tam ještě dobře nefunguje politika, která by zemi měla dát dobré zákony a jejich kontrolu, což je nutný rámec ekonomie.

Přesto si myslím, že Putin je proti Jelcinovi pro Rusko pokrok. A nemyslím si, že odchodem Putina by se v zemi zase tolik změnilo. I když nevím a to neví nikdo, jak bude Rusko po Putinovi vypadat. Bude také hodně záležet na tom, kdy a jak odejde.

0 0
možnosti

Ano! Mír na Ukrajině má podmínku buď smrti Putina nebo podřízení se Porošenka Putinovi souhlasem s anexí Krymu a vytvořením Novoruska na východní Ukrajině.

:-)

0 0
možnosti

Kdo nechápe, že je to problém ukrajinsko-ukrajinský... je naivní..

Kyivpost - Nový top prokurátor je profesionál, ale součástí starého systému - schválen jako generální prokurátor Vrcholnou Radou, dne 10.února s 318 hlasy v jeho prospěch, v parlamentu o 450 křeslech. 

jeden z podobných rozhořčených příspěvků pod článkem - "A Ukrajina se diví, proč ji nikdo nebere vážně? Ten chlap by měl být ve vězení, a přesto je zpátky u moci. Nic se nemění, ale je tváří Ukrajiny .... smutně."

http://www.kyivpost.com/content/kyiv-post-plus/new-top-prosecutor-professional-but-part-of-old-system-380200.html

Naivita, že Porošenko, Kolomojskij, Achmetov a spol. vyklidí pole dobrovolně... je to chunta, jak je ve světě už dávno nazývají..

0 1
možnosti

To byste k tomu musel vystřílet celou ruskou generalitu. :-P

0 0
možnosti
Foto

Já si též myslím, že pěkný státní pohřeb by měl něco do sebe.

Neznalcům historie připomínám, že na Hitlera bylo připravováno 44 atentátů, z nichž se 11 uskutečnilo, jenže to Áda vždy přežil. Nakonec se proti ně mu postavili i ti nejbližší, když jim došlo, že vede Německo do totální zkázy.

Myslíte si, vy někteří pochybovači, že by smrt Hitlera nic neznamenala? V zemích, kde vládne diktátor, stačí, když padne on jako idol a modla.

A pak, vražda na tyranu není zločinem.

2 2
možnosti
Foto

No jo, jenže nemůžete srovnávat německou mentalitu s tou ruskou. To prostě nejde...

1 1
možnosti

Jo... a že nás média informují návodně - 

už víme, „že „ČT má skutečně určený úhel pohledu“ na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků pouze tehdy, pokud prosazují a dívají se na věci z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení.“ http://jdem.cz/brnb49 .. Toto je sice k Ukrajině, ale nepochybuji, že to platí ke všem důležitým tématům.

A následuje perlička - Šéf České televize Petr Dvořák se dostal do nejvyššího vedení vysílací unie EBU

„Byli jsme první televizí, ve které EBU provedla kompletní analýzu toho, jak naplňujeme hodnoty veřejnoprávních médií, a to ve všech parametrech naší činnosti,“ informoval generální ředitel ČT.¨ - http://jdem.cz/brpqd9

Konečně kloudné vysvětlení „kvality“ a nestrannosti zpravodajství České televize… jo, zvolen .. a stane se jednou z jedenácti evropských osobností, jejichž úkolem je hájit "nezávislost veřejnoprávních médií".... uff..

0 1
možnosti

Proboha... to je hloupý článek. Nejspíš máte, autore, ještě moc málo zkušeností, abyste dokázal objektivně posoudit, hodnotit, srovnávat..

Nejsem žádný stoupenec Ruska, ale Ukrajina je problém daleko, daleko hlubší. Ten počátek před rokem se dá dobře vycítit z článku z 6.1.2014 - 

Ukrajina sa musí rozdeliť ako Česko-Slovensko - http://jdem.cz/9mc37

Dnešní stav je jen a jen důsledkem Majdanu, dohody shozené se stolu 19.2.2014, a dál už to jelo krok za krokem - PŘÍČINA / NÁSLEDEK....

Rusko nebylo iniciátorem toho průšvihu, to začal a pomáhal rozvášňovat někdo jiný.. 

Např. fanatici tohoto ražení - http://jdem.cz/brn3d8

1 4
možnosti
Foto

Zkuste si zjistit něco o těchto jménech...

Vladimir Alexandrovič Aľbickij, Alexandr Ivanovič Oparin, AlexejAlexejevič Abrikosov, Andrej Dmitrijevič Sacharov, Sergej Petrovič Novikov, NikolajSergejevič Korotkov... a mohl bych pokračovat dál, vy ne - přínose světové vědy...

1 1
možnosti

co Mičurin kde máte Mičurina nebo velikána Lysenka s geniální soudružkou Lepešinskou

2 0
možnosti

Pod tímto článkem je v diskuzi jasný příklad toho, jak ti místní rusofobově jsou nadšeni z něčí případné smrti, já myslím, že někteří si při čtení článku i cvrnkli... Jj, to se hned projeví lidumilové a zastánci míru na "made in USA" způsob ;-D ale jakmile by někdo napsal podobný článek v obráceném gardu, sesypou se na něj jako vosy s tím, že je to blázen a vraždící maniak...

5 3
možnosti

J31a58r92a 78R56a77n22k

12. 2. 2015 0:03

Nepral byste smrt islamistum? Urcite ano a vsem, kteri si nevazi lidskeho zivotaRv

1 1
možnosti