Petr Houdek

Katka ve funkci, dluhy na konci!

27. 08. 2010 19:21:47
Zpráva o zastavení stíhání Katky Neumannové za dluhy po libereckém šampionátu mě opět ujistila v tom, že předlistopadové heslo „všichni jsme si rovni, někteří rovnější“ je stále aktuální.

Naši policisté, vyšetřovatelé a soudci stále přihlíží jakou osobu vyšetřují a soudí, než za jaké skutky je daná osoba v jejich rukou.

Kateřina Neumannová byla bez diskuze fenomenální běžkyně na lyžích. Předpokládal bych proto, že po skončení své aktivní kariéry se bude věnovat rozvoji tohoto sportu a snažit se vychovat podobné talenty jako byla ona sama. Po pravdě řečeno, co jiného by mohla dělat, když běhání věnovala celý svůj život a k ničemu jinému „nepřičuchla“.

Sám pracuji jako obchodní ředitel a ze svých zkušeností vím, že 80-90 % schopností manažera je vrozených, jen ten zbytek se lze naučit. Manažer musí být dostatečně zkušený, musí se umět rozhodovat, nést odpovědnost, musí být respektován, popř. považován za autoritu.

Nevím ani o jedné z jmenovaných schopností, kterou by Kateřina ovládala. Pokud si myslela či myslí, že je kvalitní manažerkou, ať si založí vlastní firmu a ukáže, že ji dokáže vést, rozvíjet a generovat zisk.

Neumannová umí výborně běhat, tak ať se věnuje rozvoji tohoto sportu. Řízení firem či různých podnikatelských projektů by měla přenechat zkušeným manažerům!

Velice mě pobavilo vyjádření tehdejší velké zastánkyně Kateřiny Neumannové Dany Kuchtové. Na otázku, proč by se chtěla ucházet o nějaký post, odpověděla, že v podobné oblasti ještě nepracovala, že by si to chtěla zkusit a že by to pro ní byla velká výzva.

Představil jsem si hned situaci z reálného soukromého sektoru, kde o ředitelskou pozici se uchází člověk s tím, že na obdobné pozici sice nikdy nepracoval, ale že by si to rád vyzkoušel, že je to pro něho výzva.

Už vidím, jak se před ním všichni ukloní a začnou zjišťovat, kde se celé roky schovával, že už tady na něho dlouho čekají.

Steně bych já mohl přijít na Český lyžařský svaz a požadovat, že chci jet na nějaký šampionát, sice si na běžkách zaběhám tak třikrát do roka, ale chtěl bych si to zkusit a byla by to pro mě velká výzva?!

Za dluhy po skončeném šampionátu by měli nést odpovědnost Katka Neumannová a její kolegové z vedení, ale i osoby, kteří Katku Neumannovou do této pozice zvolili.

Obecně jsem vypozoroval, že ženy působící v politice nebo řídící nějakou státní instituci jsou buď extrémně naivní bez jakýchkoliv řídících zkušeností a jsou tam jen proto, že jsou zárukou toho, že na nic nepřijdou a dosavadní stav bude pod jejich vedením jen pokračovat (za nejtragičtější takovou figuru považuji Vlastu Parkanovou za jejíhož kralování na ministerstvu obrany docházelo k těm největším korupčním aférám atd.), nebo to jsou ženy bez jakýchkoliv skrupulí, kterým jde jen o čistě osobní cíle a požitky (Bobošíková, Vesecká, Zubová, Talmanová, Kovářová atd.).

Ať tak či onak, jsem rád, že v politice a ve vedení státu působí tak málo žen!

Stačí, že muži politici pro pár zlatých tak rychle ztrácí tvář a charakter!

Autor: Petr Houdek | karma: 31.07 | přečteno: 1843 ×
Poslední články autora