Petr Houdek

Záchrana Opencard – billboardy u cest!

23. 02. 2010 19:18:22
Už několik let jsem z naší politické scény absolutně zhnusený, no a co mě dnes cestou do práce zase rozžhavilo do běla? Billboard propagující Opencard, na kterém se píše. „Již dnes vytváříme zítřejší komfort Pražanů.“

To už si z nás fakt pan Bém musí dělat srandu!

Ono tedy nestačí, že 3 audity upozornili na naprosto neefektivní, bez jakékoliv kontroly, vynakládání, resp. vyhazování státních prostředků, ale ještě se v tom pokračuje ve formě této reklamy!

Jsou jenom dvě možnosti, proč každý projekt organizovaný pražským magistrátem připomíná bezednou díru, do které se hází státní finanční prostředky:

Zaprvé pan Bém a jeho kolegové na své funkce nestačí z důvodu naprosté absence jakýchkoliv manažerských dovedností.

Rád bych připomenul, že pan Bém je vystudovaný lékař, takže moc nerozumím, proč se před několika roky rozhodl, že bude kvalitním manažerem. Dále nahlédnu do teorie managementu, kde se praví, že 60 – 70 % vlastností manažera je vrozených; ze své zkušenosti bych tento poměr opravil na 90 %, tedy jen pouhých 10 % vlastností manažera můžete získat studiem odborných knih. Mezi základní a nejdůležitější vlastnosti manažera patří schopnost se rozhodovat, nést odpovědnost a vybudovat si respekt, popř. být autoritou.

Bohužel žádnou z vyjmenovaných vlastností nevládne ani pan Bém, ani žádný jeho kolega z magistrátu (např. radní Richter – odborník na kulturu, jehož výrok „Kultura je, ehm... velmi složitý mechanismus“ byl dokonce zhudebněn či radní Štajner – stavební odborník díky jehož zásluze je ražba tunelu Blanka tak bezpečná, že obyvatelé Letné mají v bytech ocelové traverzy a při toulkách Stromovkou musíte našlapovat jako na minovém poli, abyste se náhodou nepropadli atd.).

Zadruhé Bémovy projekty končí ztrátou z důvodu korupce. Jeho přátelství s pány Pawlovským nebo Janouškem a výsledky jejich vzájemné spolupráce tuto možnost potvrzují.

V případě pana Béma se jedná o unikátní kombinaci obou možností.

Jednoduše tedy řečeno, buď je pan Bém hloupý nebo zkorumpovaný a ani v jednom případě nemá ve státní sféře, co dělat.

V případě, že je hloupý, měl by být okamžitě vyhozen z funkce a mělo by mu být zamezeno působit do konce života v jakékoliv vedoucí pozici ve státní sféře.

V případě, že je zkorumpovaný, a o tom ani na okamžik nepochybuji, by mu měl být zkonfiskován veškerý majetek, uvalen doživotní zákaz práce ve státní sféře a umožněn několikaletý pobyt v místnosti, kde nejde otevřít okno.

Nedávno jsem označil jako “osu korupce“ pražský magistrát (místní zastupitelstva) – ČEZ – ministerstvo dopravy (ČD) a musím přiznat, že mě tyto subjekty neustále utvrzují ve správném vytyčení této osy!

Autor: Petr Houdek | karma: 17.95 | přečteno: 1300 ×
Poslední články autora