Petr Houdek

Ožralý Zeman si spletl suverenitu se solidaritou!

24. 06. 2017 12:23:02
Zeman si kvůli zvýšené koncentraci alkoholu v krvi popletl základní pojmy. Hovořil o suverenitě místo o solidaritě.

Kancléř Mynář slavil na Hradě padesátiny. Již několik dní předem se proto na Hradě lilo, jako kdyby měli přijet Rusáci. Zemanovo standardní půl promile bylo několikrát překročeno. Není proto divu, že si při jednou zajímavém rozhovoru popletl základní pojmy. Hovořil o suverenitě místo o solidaritě. Zeman se jako dvorní podržtaška Kremlu neustále snaží podrývat Evropskou unii. Připomněl bych mu proto, že to nebyla EU ale ČR, která žádala o vstup do EU a která musela několik let čekat, než splnila Maastrichtská kritéria nutná pro vstup.

Každý lidský tvor má na jedné straně nezadatelná práva a straně druhé povinnosti. Máte právo řídit osobní vůz, na straně druhé musíte dodržovat dopravní předpisy. To samé platí pro ČR. ČR je od vstupu do EU čistým příjemcem finančních prostředků. Každý rok dostáváme několikanásobně více, než do společné evropské kasy přispíváme. Máme možnost se volně pohybovat, pracovat, obchodovat v rámci trhu EU.

Nakonec o čerpání finančních prostředků z fondů EU může Zemanovi povyprávět právě kancléř Mynář, který si z evropských peněz postavil sportovní komplex v rodné moravské vísce. Dalším vypravěčem by mohl být Andrej Babiš, jehož firma prospívá jen díky evropským a domácím dotacím.

Zemanova slova o suverenitě ohrožené díky kvótám na přerozdělení uprchlíků je stejně důvěryhodné slovní spojení jako Zemanova viróza při otevírání korunovačních klenotů.

ČR musí nést práva a povinnosti spojené se členstvím v EU. Stejně jako ostatní státy EU se i ČR musí podílet na dořešení uprchlické otázky.

Ve Vyšních Lhotách na Beskydsku bylo modernizováno záchytné středisko pro uprchlíky s kapacitou několik stovek osob. Byli přijati noví zaměstnanci a ve vedlejším městě vznikla dokonce nová policejní stanice.

V současné době je zde umístěno cca 20 uprchlíků!

ČR má prostředky, lokality i potenciál (zaměstnavatelé zoufale hledají nové pracovníky) na přijmutí několika tisíc uprchlíků. Blíží se však parlamentní volby a následně i prezidentské volby a ti ubozí uprchlíci jsou jediných tématem, na kterém naši politici stavějí.

Autor: Petr Houdek | karma: 24.28 | přečteno: 1616 ×
Poslední články autora