Petr Houdek

Hrad vzkazuje do Vatikánu: potřebujeme váš papamobil!

26. 05. 2017 23:20:53
Miloš Zeman si díky svému příkladnému životnímu stylu (nekuřák a notorický abstinent) a lásce ke sportu (vynikající veslař a běžkař) přivodil závažné zdravotní potíže. Má problémy se udržet na nohou. Na Hradě byla svolána porada.

Jirka Ovčáček navrhuje titanové protézy. Vzpomněl si na svá pionýrská léta, kdy četl o hrdinném pilotovi Meresjevovi, který se po sestřelení jeho letounu s vážným zraněním dostával několik dní z obklíčení. Později mu museli amputovat obě nohy a nahradili je titanovými protézami. Jeho rozumný návrh ale tvrdě narazí u Martina Nejedlého. On jako znalec Ruska a jeho nerostných surovin nejlépe ví, jak je titan drahý a Hrad teď potřebuje peníze hlavně na další bezpečnostní opatření. Bezpečnostním rizikem je 12 uprchlíků zavřených a strážených 50 dozorci ve Vyšních Lhotách.

Do toho se vloží Vráťa Mynář. Vráťa je známý svým geniálním čuchem na nákup výjimečných nemovitostí za babku a k tomu ještě jeho žena miluje Itálii. Napadl ho geniální nápad: PAPAMOBIL! Zajede do Vatikánu, vyjedná koupi papamobilu a při té příležitosti okoukne nějaké nemovitosti pro Alex. Jeho plán zase zhatí Martin Nejedlý. Papamobil jako jo, ale proč z Vatikánu. Ať papamobil vyrobí jejich přátelé v Číně (na vteřinu zauvažoval o přátelích v Rusku, ale pak si uvědomil, že ruské šroty nekupují ani samotní Rusové), stačí jim jen poslat obrázek mailem a oni vše zajistí – vždyť čínská auta jsou bezvadná (Martin jezdí v Mercedesu GL, Vráťa v BMW X5 a nikdymrd Jirka ve Volvu). Vráťovi to chvilku nejde pod vousy, ale nakonec souhlasí. Číňani vyrobí hned dva papamobily – americký prezident také léta se dvěma letadly Air Force One! A ať k tomu pošlou kontejner náhradních dílů...

Autor: Petr Houdek | karma: 21.27 | přečteno: 764 ×
Poslední články autora