Petr Houdek

Kalousek a Vondra - zkorumpovaní proti korupci!

20. 03. 2011 13:06:24
Na Ministerstvu obrany (MO) i na Ministerstvu financi (MF) již konečně započal boj s korupcí, ministři Vondra a Kalousek by ovšem díky svým korupčním kauzám měli skončit ve vězení. Oba jsou spojeni s korupčními aférami a oba zároveň horlivě bojují proti korupci.

Miroslav Kalousek jako ministr financí a Alexander Vondra jako ministr obrany jsou kolegové v protikorupční vládě Petra Nečase a přesto mezi nimi zuří nelítostný boj.

Vodra započal jako první ministr obrany čistit chlív plný zkorumpovaných vojáků a úředníku na tomto ministerstvu.

Na druhé straně ale úmyslně či neúmyslně připravil naši zemi o stamilióny prostřednictvím firmy Promopro. Pokud se prokáže, že úmyslně, měl by jít do vězení a veškerý jeho majetek by měl být zkonfiskován. Pokud se toho dopustil neúmyslně, nesměl by již nikdy působit v žádné vedoucí funkci ve státní sféře s rozhodovací pravomocí, protože je jednoznačně špatný manažer.

Kalouskův Finanční analytický útvar (FAÚ) na MF pracuje bez diskuze velice kvalitně a dosahuje výborných výsledků. Tento útvar by měl určitě velice blízce spolupracovat s protikorupční policií či by měl do ní být přímo začleněn.

Samotný Kalousek je ale jedním z hlavních viníků korupce na MO, stát díky jeho působení byl okraden o miliardy, o jeho vině ani na chvíli nepochybuji a kdyby v této zemi nebyla zkorumpovaná policie a jedna třetina soudců, Kalousek by už dávno seděl ve vězení a jeho veškerý majetek byl zkonfiskován.

Kalouskovi se samozřejmě nemůže líbit očistný proces jeho kolegy Vondry na MO. Kalousek a Barták provedli za svého působení tolik problematických operací, že jenom trošku důlkladnější vyšetřování a ochota k tomuto vyšetřování by vše odhalili.

Kalousek byl dlouholetým ekonomickým náměstkem na MO a byl to právě on, kdo zavedl nákup vojenské techniky přes prostředníky, resp. firmu Omnipol, ve kterém figuroval jeho kamarád zbrojař Háva, od kterého následně Kalousek získal byt.

Kalousek se bude snažit Vondru co nejvíce zdiskreditovat a udělá maximum, aby Vondra co nejdříve z MO zmizel. Jinak je existence samotného Kalouska ohrožena. O Bartákovi netřeba vůbec mluvit. O tom snad každý kromě naivního Fišera věděl, co je zač a o co mu jde.

Paradoxem je, že se Kalousek nyní veze na trendu, který lze pozorovat hlavně na regionální úrovni. Místní politici či podnikatelé, ač svůj majetek nabyli např. obchody s LTO, přes nadhodnocdné evropské dotace nebo státními stavebními zakázkami, se nyní snaží být jakýmisi donátory či mecenáši daného území a lidé je začínají mít rádi a nad způsobem nabití jejich majetku se už jen pousmívají . Kalousek ač prorostlý korupcí jako rakovinou se nyní personifikuje do hlavního bijce korupce. Pořekadlo “Zloděj křičí, chyťte zloděje!“ je trefné!

Protikorupční procesy na MO a na MF by měli pokračovat v nastaveném tempu ovšem bez obou hlavních protagonistů, kteří by celé dění měli sledovat z oken, která jsou opatřena mřížemi.

Autor: Petr Houdek | karma: 23.09 | přečteno: 1692 ×
Poslední články autora